19 Ağustos 2012 Pazar

Survivor'un Mahrem Sırları! Merve Oflaz Dipnot Tablet'te açıkladı


O Survivor yarışmasının Amazonu…Merve Oflaz geçtiğimiz sezon tüm rakiplerini geride bırakarak birinci olup 500 bin TL’lik ödülü kazandı. Yarışmadan sonra televizyon dünyasına hızlı bir giriş yapan Merve Oflaz en son Muhteşem Yüzyıl isimli dizide rol aldı. Dipnot tabletin bu sayısında Panama’daki ıssız Mogo Mogo ve Pachea adalarındaki zorlu şartları ve tüm merak edilenleri bizler için yanıtladı.

 


•Öncelikle Merve Hanım ne kadar oldu Survior’dan ayrılalı? 

Tam olarak 11 ay oldu.Neredeyse 1 sene geçtiğine hala inanamıyorum.


•Ada ile başlayalım. Bizim izlediğimiz kadarıyla oldukça zor şartların yaşandığı bir  yer. Nasıl adapte oldunuz oraya? İlk günler nasıl geçti? 

İlk gunler şok içerisindeydik. Her şeyi yadırgıyordum. Yattığımız yerden, yiyemediğiniz yemeklere kadar, her şey çok zordu. Ama emin olun insan mecbur kaldığı zaman her şeye adapte olabiliyor ve mücadele edebiliyor. 1 haftadan sonra sanki hep orda yaşamış gibi hissetmeye basladık. 

•Ada gerçekten ıssız mı? Belli bir bölgesinde yaşam var mı? 

Survivor’in cekildigi adalar ,mutlaka ıssızdır. Zaten herhangi bir bölgesinde  yasam olsa kendinizi otomatik olarak huzurlu hissedersiniz ki bu da Survivor’ın  doğasına aykırıdır. Orda bir şeyin olmadığını bilmek hiç bir yere kaçamayacağınızı biliyor  olma düşüncesi bile yeterince korkutucu sanırım. 


•Adaya gitmeden önce size bir eğitim ya da bilgilendirme toplantısı yapıldı mı?  İşte bunu asla yemeyin, geceleri şu şekilde davranın, şu tür hayvanlara dikkat  edin gibi? 

Evet, adaya gitmeden önce mutlaka bir toplantı olur. Ormanın derinliklerine girmediğiniz sürece aşırı dikkat etmeniz gereken bir hayvan mevcut  değildir. Bilmediğimiz bir meyve ya da herhangi bir bitkiyi yemeden once yetkililere  göstermemiz gerekiyordu. Her zaman zehirli olmak riski taşıyorlardı çünkü.  

•Bizim izlediklerimiz dışında adada bir gününüz nasıl geçiyordu? 

Sizin izledikleriniz dışında bütün gün yemek arayışında ve uyuyarak  geciyordu. Anormal açlık sizde fazla güç bırakmıyor ve devamlı uyumak  istiyorsunuz. Geceleri de sinekler ve rahatsız edici yengeçler yüzünden fazla  uyunamadığı için gündüzler genelde  yarişma olmadığı günler uyuyarak  geçiyordu. 

•Bize gösterilmeyen ama duyduğumuzda çok şaşıracağımız anlar yaşanıyor  muydu? Adada insanı en çok ne zorluyor? 

Açlik,yeterli uyku alamamak,sinekler...Bunlar sanırım yasamı en çok zorlaştıran  faktörlerdi. 

•Adada ne yiyip ne içiyordunuz? Şuanda da örneğin “Ünlüler ve gönüllüler”  adasının en büyük sıkıntısı yemek gibi gözüküyor. 

İçme suyu veriliyordu. Onun dışında kızlar olarak balık tutamadığımız için  hindistan cevizi yiyerek gecirdik. Normal olarak şimdiki Survivor’da da açlık en büyük  dert ama zaten Survivor’ın başlıca olayı bu.  

•Devamlı  hindistan cevizi ile mi beslendiniz?

 Devamli....1 ay boyunca... 

•Bu sezon örneğin ünlüler muz buldular. Siz herhangi bir meyve  keşfetmişmiydiniz? 

Hayır. Onlar Dominik’te oldukları için cok farklı meyveler var sanırım. Biz de bu  tip şeyler mevcut değildi.. 

•Açlıktan hastalanan olmuyor muydu? Dışarıdan size hiç yiyecek getirilmiyor  muydu? 

Tansiyonum 6’ya 4 e kadar düstüğünü hatırlıyorum.Tabi ki asla dışarıdan  yiyecek verilmiyordu. Sadece ödül oyunlarında kazanılan az miktarda ödül  yemekleri...

•Su ihtiyacınızı nasıl karşılıyordunuz? İçme suyu var mıydı?

Verilen tek sey suydu.Adada bir su kaynağı olmadığı icin içme suyumuz  veriliyordu. 

•Adaya kaç kilo gitmiştiniz? Kaç kilo döndünüz?

50 kilo gitmiştim döndüğümde 43 kiloydum. Kızlar daha az kilo verir ,erkekler  15 kiloya yakın vermişlerdi. 


•Örneğin bu sezonun en çok konuşulan yarışmacılarından Taner ne bulsa yiyiyor.  Sonuçta bilmediği belki de normal yaşantısında hiç yemediği şeyler. Zehirlenme  ihtimali çok yüksek. Zehirlense ve ölse bu durumda ne olabilir? Bu konu ile ilgili  bir sözleşme imzalamış mıydınız?  

Zehirlenmemek icin mutlaka paramediclere bulduklarını gösteriyordur. Onların  izin vermediği bir şeyi yiyemez. Dolayısıyla böyle bir ihtimal yok. Fakat herhangi  bir şanssız durumda sorumluluğu elbette üzerimize alarak gidiyoruz. 


•Benim ve aslında birçok kadının merak ettiği iki soruyu sormak istiyorum.  Epilasyon sorununu nasıl halletiniz?  

Benim icin pek sıkıntı olmadı çünkü zaten epilasyonluydum. Diger kızların da  çıktı. Fakat emin olun bronzluk ve kameranın kör noktası olduğu için pürüssüz  gözüküyoruz. 

•Kadınlar için belki de en çok zorluk yaşayacağı konu regly. Bu sorun için nasıl bir  çözüm buldunuz? 

Survivor’da kimsenin bilmediği enteresan bir durum vardır. Genelde vücut kötü  şartlara karşı defansa geçtigi için yüzde doksan regly olunmaz. Ben olmadım, olan 1-2  arkadaşımın da 2 gün sürdü. 

•Tuvalet ihtiyaçlarınızı nasıl giderdiniz?   

Tuvalet tabi ki istediğiniz her yer. Özel bi tuvalet soz konusu degil. Emin olun bir  adada tuvalet olarak kullanabileceğiniz çok yer mevcut.  

•Adada özel olarak belirlediğiniz bir yer var mıydı?

 Evet belirlemiştik belli bir nokta.
  
•Yanınızda neler götürmenize izin verilmişti? Bavulunuzda neler vardı?

Siz götürmüyorsunuz, bavul ekipte duruyor. Onlar adaya giderken sizin giyeceklerinizi kendileri seçip icinden çıkarıp sırt çantanıza koyup veriyorlar. Bir  bikini , iki short, iki tshirt, terlik, spor ayakkabı, bir çift çorap

•Gelelim böceklere…  Onlara nasıl alıştınız? 

Böcekler asla zarar vermiyor. Onlar en masum hayvanlar. Hemen alışıyorsunuz. 

•Ne türde vahşi hayvanlar vardı? Onlardan nasıl korunuyordunuz? 

Tahmin edildigi gibi korkunc vahsi hayvanlar yok.Sadece sürüngenler mevcut  onlar da ormanın derinliklerinde ve siz hayvanları rahatsız etmezseniz onlar da  sizi etmezler. Iguana,kocaman yengeçler, yılanlar, akrepler mevcuttu. Denizdeki vatoslarda oldukça tehlikeliydi. 


•Adanın zorlu şartlarına dayanamayıp gitmek isteyenler oluyor muydu? Bu  durumda neler yaşıyordunuz? 

Evet bazen özellikle kızlardan gitmek isteyen oluyordu. O zaman da oy birligi ile eleniyorlardı. 

•Aile ve sevdikleri dışında insan adada en çok neyi özlüyor ne yapmayı özlüyor?

En basit insani ihtiyaclarını tabiki; yatak,derin bir uyku,normal bir yemek,temizlik... 

•İlerde torunlarınıza bile anlatabileceğiniz orda yaşadığınız en zor an neydi? 

Fırtınaya yakalanmıştık okyanusta o cok korkutucuydu.Cok korkmuştum.Ve  yağmur yağdığı zaman ıslak kıyafetlerle uyumaya çalışmak.  

•Hep bir geyik vardır. Issız Adaya gidildiğinde yanınıza ne alırsınız sorusu J Size  tecrübeli biri olarak sormak istiyorum. Issız bir adaya gidecek olsak yanımıza  alacağımız 3 şey ne olmalı? 

Mutlaka ateş yakmak için bir çakmak, kesici herhangi bir alet...Bu ikisi varsa  yasamak için yeterli...3. ise su keyfi olur :) Bize sormayın bence bunu. Biz cok basit şeylerle yasayabiliriz artık :) 


•Hayatınızda neler değişti? 

Her şey diyebilirim. Önceki mesleğime devam etmiyorum. Tv onunde iş yapmaya  basladım. Bu da özgürlüğümü biraz kısıtladı. Dışarıda herkes tarafindan tanınmak  garip bakışlar bazen cok rahatsız edici olabiliyor. 

•Bundan sonraki hedefleriniz neler?  

Tv’de kamera önüne yakıştığımı düşünüyorum. En büyük hedefim Survivor’da 1.  Olmaktı. bunu basardim.Bundan sonra tv’de gelebilecek iyi projelerde her zaman yer alabilirim.Her şeyi zaman gösterecek.  

Röportaj: Ece Eliboloğlu


Bu röportaj Dipnot Tablet'te yayınlanmıştır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder