19 Ağustos 2012 Pazar

DOKTOR BENİ BAŞTAN YARAT!





Kadınlar en çok Andriana Lima’nın dudaklarına, Kelly Borok’un göğüslerine, Jeneffer Lopez’in kalçalarına, Beren Saat’in burnuna, Ebru Gündeş’in kaşlarına sahip olmak istiyor. Onları ne ekonomik kriz durdurabiliyor ne de zamlar… Sanatçısından memuruna, öğrencisinden ev hanıma hatta başörtülüsüne kadar kadınlar estetiği seviyor ve güzel olmak uğruna bıçak altına yatıyor. Hatta estetik öyle bir çılgınlık haline dönüştü ki kadınlar için artık olmaz diye bir kelime yok. Kalçalarına ve yanaklarına gamze yaptırıyor, ayak parmaklarını kestirip ince bir görünümlü bir ayağa sahip oluyorlar. Operatör Doktor Hasan Fındık estetik hakkında en çok merak edilen noktaları anlattı: 


- Bir 4 yıl önce ‘gamze estetiği’ trend olmuştu. Ne oldu gamze estetiği yaptırmak isteyenler hala var mı? 

Gamze estetiği isteyenler tabi ki hala var ve aynı zamanda sayıları da bu geçen süre içerisinde artmıştır. Bu artışın nedeni gamze yapılabildiğinin daha geniş kitleler tarafindan bilinmesi, Sonuçların beğenilmesi olabilir. Yüzde yapılan gamze bölgelerinde birinciliği yanak alırken 2. sırada çene gelmektedir. Vücuttaki gamze lokalizasyonunda ise istenen yegane bölge popo üzerindeki bel bölgesidir. 


- Şimdi ise yeni trendin kadınların ayaklarının daha estetik görünmesi içinyaptırdıkları parmak kestirme ameliyatı. Sizce artık kadınlar saçmalamaya başlamadımı? Siz bu estetiği doğru buluyor musunuz? 

Bu tür operasyonları biraz absürd buluyorum. Tamamen estetik amaçlı olarak yapılan parmak kestirme veya kaburga kemiğinin çıkarılması gibi işlemleri doğru bulmuyor ve yapmıyorum tabi ki ama doğumsal nedenlerden dolayı şekil bozukluğu varsa veya parmak sayısı fazla ise durum değisir tabi.


- Amaç nedir, bu ameliyattan sonra denge problem oluşmaz mı? 

Ayaktaki 4. parmak yani ayak yüzük parmağı denge üzerine pek etkili değildir, dolayısıyla denge problemi oluşmaz, aslına bakarsanız ayağın operasyondan sonra 4 parmaklı olduğu da kolay anlaşılmaz. 



- Gençler üzerinde estetik neden bu kadar yaygın? Herkes güzel olmak zorunda mı, sizce medya insanları bu yönde yanlış yönlendiriyor olabilir mi? 

Bu sadece gençlerin değil her yaşın isteği aslında. Güzel olmak, kendini iyi hissetmek, kendini beğenmek, birlikte yasadığınız insanların sizi etkileyici, çekici bulmaları hem her yaşın hem de her iki cinsin ortak isteği. İşin daha da temeline girersek bunun içgüdüsel bir dürtü olduğu, bebeklerin ve hatta tüm canlıların özünde güzel olma isteği vardır ve bu da doğaldır. Hayvanlarda böceklerde vb tüm canlılarda güzel olmayan rekabet edemez ve doğal seleksiyona Uğrar, yok olur gider. Medyanın tabi ki bu konuda etkisi vardır. Özellikle küçük yaştaki kişileri özendiriyor olabilir ama bunu spesifik olarak medya üzerinden konuşmak da bence doğru değil, sizce moda medyadan daha mi az özendirici örneğin... 


-Size en çok ne ameliyatı yaptırmaya geliyorlar? Estetikte trendler neye görebelirleniyor? 

Esthetic operasyonların sıklığı klasik olarak : Burun, meme estetiği, vücut şekillendirme, yüz gençleştirme işlemleri olarak söylenebilir. Trend biraz moda ile biraz da popülar kişilerin özellikleri ile değisiyor gibi. Ayrıca yapılabilen operasyon tekniklerinin gelişmesi de trendi oluşturuyor (Örneğin çarpık bacakları düzeltmek için bacak silikonu kullanılması) 


- 2011’de kadınlar ve erkekler en çok kim olmak istediler? 

Herkesin aklında bir Adriana Lima var tabi ki :) İşin şakası bi yana artık şuna benzemek istiyorum diyenlerin sayısı pek fazla değil. Zaten bu birine benzeme isteği genç yaştakilerin isteğiydi genelde. Yaş biraz daha artınca beklentiler ve istekler de daha öznel ve gerçekçi oluyor. 


- İdeal popo olarak hep Latin poposu gösterilir. Bu doğru mudur? Güzel popo nasıl olur? 

İdeal popo aslında Latin poposu değil Afro-Latin poposudur. Latin poposu vücuda göre daha irice ve geniş bir popo olarak düşünülebilir ama Afrika ve Latin ırkın karışımından organs çıkan Afro-Latin ırkın popoları daha ideale yakındır. Bu tip popo yapısı, dar, arkaya doğru çıkıntılı yuvarlak hatlı, bel kavsinin belirgin olduğu,diri bir popo yapısıdır. 

- Fransa'da meme protezi üreticisi Poly Implant Prothese firmasının, protezlerin içine tıpta kullanılan yerine sanayi tipi koyarak bir üretim sahtekârlığına imza atması,sadece bu ülkede değil, bunu kullanan kadınların yaşadığı farklı ülkelerde de paniğe yol açtı. Ve Fransa’daki slikon paniği Türkiye’ye de sıçradı. Şimdi birçok silikonlu kadının aklında da soru işareti oluştu. Nereden anlanır silikonun kalitesi? 

Tabi ki meme büyütme işlemini düşünen kişiler silikonun kalitesini bilemezler. Burada önemli olan bence, FDA onayı gibi belgelerin aranılması olacaktır. 


- Mevsime göre estetik var mı? Bunlar neler? 

Aslında mevsime gore esthetic yoktur ama yaz öncesi bedene yönelik operasyonlar artar; örneğin meme operasyonları, selülit gidermeye yönelik işlemler, vücut şekillendirme ve liposuction, bacak estetiği gibi.. Bunun nedeni de yazın vücut hatlarının daha kolay farkedilmesidir. 


- Siz cerrah olarak güzel kadını nasıl tanımlıyorsunuz? 

Vücudun bölümleri ve yüzü genel olarak birbiriyle uyumlu, orantılı ve gülümseyen bir ifade güzeldir. 

- Estetik yaptırmaya gelenleri yaptırmamaya ikna ettiğiniz oluyor mu? 

Eğer gerek yok ise, yapılacak işlemler pek bir işe yaramayacak ve dolayısıyla mutsuz edecek ise, istekleri gercekçi değilse, operasyona çok anlam yüklüyorsa ( boşandığı eşini tekrar elde etmek, hayatının tamamen değişeceğini düşünmek vb) yapmıyorum. 





- Estetik seksi ve ilişkileri etkiler mi? 

Doğal yapılmış estetik operasyon tabi ki seksi ve ilişkiyi olumlu yönde etkileyecektir. Tabi ki burada partnerlerin uyumu, beklentileri ve beğenilerinin de ortak olması gerekir. Çok güzel, ameliyat olduğu belli olmayan dolgun memelere sahip olmak, partneriniz küçük memeden hoşlanıyorsa pek bir anlam ifade etmeyeceği gibi olumsuz sonuçlara da neden olabilir.

Röportaj: Ece Eliboloğlu

Bu röportaj Dipnot Tablet'te yayınlanmıştır. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder